A 4 legdivatosabb lakberendezési stílus 2016-ban

Klasszikus

A klasszikus stílusú helységek felületeire leginkább jellemző, hogy természetes márvány, mészkő vagy ilyen hatású világos, maximum 2 szín kombinációból állnak. Domború, vagy lendületes formavilágú díszítőelemet használnak, ami a berendezési tárgyakban is folytatódik. Ez a stílus megfelelő mértékben komponálva rendkívül elegáns hatást kelt. Színekben inkább a világos, hűvös vagy meleg árnyalatok jelennek meg. Jellemző rá a mozaikok használata, akár nagyobb felületen is, természetesen a lehető legelegánsabb módon.

Rusztikus

A rusztikus stílusra jellemzőek a természetes anyagok, az élénkebb színek, az erősebb kontrasztok, esetleg az apróbb növényi motívumok. Olyan hatást kelt egy rusztikus berendezés, mintha minden egyes milliméterét egy mesterember hagyományos technikával formázta volna saját kezeivel a tökéletességig. Sok a naturális felület és anyag, amiket kiegészítőként és díszítő elemként is előszeretettel alkalmaznak. Sokszor előfordul, hogy kő vagy faanyagokat használnak, amik annyira természetes hatást kölcsönöznek, mintha a szabadban sétálnánk. Díszítő elemekből és kiegészítőkből nincs sok, inkább visszafogott ezen a téren ez a stílus. A hagyományos, lágyabb formákat és tereket kedvelőknek javasoljuk.

Modern

A modern lakberendezési stílusra legjobb jelző a minimál. Viszonylag egyszerű formákat láthatunk, kevésbé népszerűek a lekerekítések, inkább a szögletes vonalvezetés a jellemző. Színekben nincs sok, itt is csak maximum 2 fő szín. Ha a domináns színek világosak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a helység egy-egy pontja egy tökéletesen harmonizáló, de sötét szín. Persze a fordítottja is igaz az előző mondatnak. Mivel modern, ezért a kiegészítők is több funkciósak lehetnek, ilyen például egy lámpa, amihez tartozik egy tükör is, esetleg egy dísztárgynak álcázott szennyes tartó. A falon és a helységekben kevés a dísz és a díszítés, jellemzőek a nagy és tágas terek. Amikor az ember először belép, egy modern stílusú helységbe először barátságtalannak tarthatja, de mégis bensőséges és kiváltságos, jó érzetet kelt egy pillanat alatt.

Design

Semmilyen színbeli és formabeli megkötés nem jellemzi. Egyszerűen, amik jól néznek ki egymással, azok jól néznek ki egymással. A legfontosabb a végső összhang. Művészi kihívás a legvégső képet olyan tisztán látni, és berendezni egy teret úgy, hogy minden egyes négyzetcentimétere tökéletesen passzoló része legyen az összképnek. Ha erre képesek vagyunk, a végeredmény csodálatos lesz. Rengeteg szokatlan kiegészítő jellemzi, amiknek lehet, hogy semmi funkciójuk nincs, csupán növeli a helység harmóniáját. Üdítőek, barátságosak és hívogatóak az ilyen helységek.