​Milyen kádat válasszunk otthonunkba?

A fürdőszoba tervezésnél óriási kérdéseket vethet fel, hogy zuhanykabint vagy kádat építtetünk e be, hogy ha nincs mindkettőre lehetőségünk a helység adottságai esetleg anyagi okok miatt.
A zuhanykabinok megoldásairól a következő cikkünkben írunk. Most a kádakat vesszük górcső alá, hogy ebben is támogatást nyújtsunk, azoknak, akik inkább a forró fürdőzések, a meghittség szerelmesei.

Kényelem

Nincs is lelkileg és testileg megnyugtatóbb, mint egy hosszú nap utáni forró fürdő, tele illatos habbal kiegészítve esetleg néhány gyertyával és egy pohár borral. Remek helyszín lehet egy kis romantikához a párunkkal elzárva a külvilágtól. Előnyös még olyan családoknak is, ahol kisgyerek van, így elfér a fürdőkád peremén az összes családtagnak szükséges tusfürdők, balzsamok, samponok, játékok.

2 az 1-ben

Ha nincs elegendő helyünk, hogy zuhanykabint is beszereltessünk, akkor egy káddal, üveg kádparavánnal és egy falra szerelhető zuhanyfejtartóval azonnal át is hidalhatjuk a problémát. Jól jön a kádaknál ez a funkció a reggeli sietségben, vagy ha csak gyorsan felmelegednénk télen, esetleg ha lehűtenénk magunkat a nyári kánikulában.

Személyre szabható

Hála a mai fejlett eljárásoknak, felületkezelési technikáknak és technológiának egy kis túlzással élve gyakorlatilag bármiből vásárolhatunk kádat. A legnépszerűbb anyagok,

  • az akril,
  • a zománcozott acél,
  • az öntött műmárvány,
  • a fa,
  • a kő, vagy
  • az üveg.

Ezek közül a legkedveltebbek az akril kádak a könnyű beépíthetőségük, a kedvező áruk, a tartósságuk, a változatos formaviláguk miatt. Ezeken felül nagy vonzereje az, hogy megérintve nem kelt hidegérzetet.
Az öntött műmárvány anyagból készült kádakat első sorban akkor részesítjük előnyben, ha térben álló kádat szeretnénk fürdőszobánkban látni. A nagy anyagvastagság miatti nagy önsúly biztosítja a megfelelő stabilitást.
A zománcozott acél kádak, rendkívüli tartósságuk és karcállóságuk miatt jelentenek, jó alternatívát.

Mint égen a csillag

Az akril kádak a gyártás során könnyen formázhatóak ezért nincs az a forma, amit ne lehetne belőlük elkészíteni, így a választék belőlük annyi, mint égen a csillag. 3 alap kategóriába szokás őket sorolni:

  • aszimmetrikus,
  • sarok,
  • egyenes kád.

Ha éppen a kád kiválasztásának stádiumában tart, keressen fel minket bátran a bemutatótermünkben!